Qvaq

Sök efter grupper

Skapa ny grupp

Heta grupper

Nya grupper

Nyligen aktiva grupper

Samåkning (Svenska)

Samåkning_swe

Gruppmedlemmar (3)

Bild
murtlest
i tyresö
Bild
roleze
Ingen status satt
Bild
skjutsgruppen
Ingen status satt

Offentliga meddelanden

Welcome, guest! Please login or register for free to be able to join the Samåkning group and participate in the discussions.

 1. skjutsgruppen skjutsgruppen 2009-09-08 14:16

  Vi puffar för hashtaggen #skjutsgruppen och det börjar ta fart så smått. Varje reseinlägg med #skjutsgruppen retweetas sedan av @skjutsgruppen . Vad både FB-gruppen och Twitter saknar är att kunna följa en trådad konversation om en resa. På det sättet har Bloggy ett bättre tänk (och nu även fanpages på FB, där man också kan tråda). Iphone-app är inte fel! En småskalig start kanske kan vara ett RSS-flöde till iPhone?

 2. murtlest murtlest 2009-09-08 13:58

  Aha, ja twitter o så är ju bra för att göra reklam, men lite svårt att göra nåt stort organiserat. Man kunde ju iofs tänka sig att man skrev typ:
  "@samåkning stockholm - kiruna 2009-10-10" och så skickade samåkningsanvändaren ut en sån förfrågan till alla sina followers som sen kan svara.

  Kanske bäst att börja i liten skala, tänkte först iphone-app där man kan se om nån är nära, men liten chans att det matchar.

 3. skjutsgruppen skjutsgruppen 2009-09-08 13:36

  Vi knåpar dock på en ihopsamlande webbplats med sökfunktion, som du skriver, med bas i de sociala nätverken. Vad tror du skulle vara nycklar till en sådan webbplats? vad vill man ha/inte ha? Checka www.skjutsgruppen.nu och twitter.com/skjutsgruppen

 4. skjutsgruppen skjutsgruppen 2009-09-08 13:34

  yes, vår filosofi är att finnas där människor redan är - för att underlätta samåkning så mycket som möjligt. Därför finns vi i första hand INOM de sociala nätverken, än via en specifik webbplats. Lite som den här artikeln jag läste igår; http://www.baekdal.com/articles/Management/web-strategy-2010/

 5. murtlest murtlest 2009-09-08 13:01

  Samåkning i bil alltså? Har ni nån sajt? Man borde kunna fixa en sajt där man får fylla i när man själv ska köra nånstanns o så försöker sajten para ihop en med folk som vill åka.

 6. skjutsgruppen skjutsgruppen 2009-09-07 23:56

  En liten Qvaqgrupp för hur vi kan ta samåkning vidare inom de sociala nätverken. Vi är igång på Twitter, Facebook och Bloggy. Vad kan vi göra mer?