Qvaq

Search for Groups

Create New Group

Hot Groups

New Groups

Recently Active Groups

Foto (Swedish)

Foto_swe

Gruppen för alla som tycker om att diskutera fotografering.

Group Members (8)

Bild
murtlest
i tyresö
Bild
Ricky
Är nattkreativ...
Bild
merzi
No status set
Bild
slunga
No status set
Bild
sLjungwall
Click to set status
Bild
robirming
is baby planted: no
Bild
wettdinho
No status set
Bild
Notred
No status set

robirming 2010-09-22, 17:05

Adobe lanserar Photoshop Elements 9 och Premiere Elements 9

Nya versionerna har kompletta funktioner för foto- och videoredigering för både Windows- och Mac-användare.

Nu släpper Adobe nya versioner av sina kraftfulla men lättanvända verktyg för foto- och videoredigering avsedda för hemanvändare. Nya Adobe Photoshop Elements 9 och Premiere Elements 9 säljs både var för sig och tillsammans i ett mycket prisvärt paket. För Mac-användare är Premiere Elements 9 den första versionen som finns tillgänglig för Mac-användare. Båda programmen finns på svenska.

− Vårt mål är att ge alla våra användare intelligenta och tillgängliga funktioner som gör allt det tunga jobbet åt dem och som gör det enkelt att dela med sig av starka minnen i bild och på film till vänner och familj. För första gången kan nu både Windows- och Mac-användare ta del av alla dessa möjligheter, säger Max Hagelstam, produktspecialist på Adobe.

Photoshop Elements 9 och Premiere Elements 9 har alla de verktyg som användaren behöver för att göra det mesta av sina bilder och filmer. 

En stor nyhet i Photoshop Elements 9 är den förbättrade lagningspenseln som lånat teknik från den uppmärksammade funktionen för Motivanpassad ifyllning i Photoshop CS5. Den gör det möjligt att snabbt snygga till och laga bilder med ett penseldrag, man kan till exempel ta bort främmande personer på en semesterbild och få bakgrunden ifylld "magiskt" tack vare att omgivningen analyseras av Photoshop Elements.

En annan nyhet är Photomerge Style Match som kan förvandla ett trist foto på ett dramatiskt sätt genom att analysera egenskaperna hos vilken bild som helst, exempelvis kontrast eller färgton, och automatiskt applicera dessa på en annan bild. På så vis blir det lätt att återskapa ett visst maner. Det finns också särskilda guider som leder användaren steg för steg genom redigeringen. Med hjälp av dessa kan man bland annat skapa coola effekter som Out of Bounds, där en del av ett foto kan se ut som den kliver ut från papperet i 3D, skapa riktiga popkonstverk, eller göra retuschering på ett enkelt sätt med hjälp av funktionen Perfect portraits.

Intelligens ger blixtsnabb redigering
Med nya Adobe Premiere Elements 9 kan man skapa en färdig film på bara några minuter, tack vare intelligenta verktyg som automatiskt kan fixa ljudproblem, klippa bort dåliga inspelningar och rätta till problem med färg och ljus. Vidare finns den nya funktionen Cartoon Effects, som kan förvandla vilken video som helst till en animerad film. Även prestanda har förbättrats och optimerats så att redigering och visning löper smidigt även med HD-kvalitet.

Förbättrad Organiserare 
Med den nya Organiseraren är det enklare än någonsin att ladda upp och importera material från vanliga videokameror och digitala systemkameror för att sedan tagga och granska filmer och foton från en central plats. Funktionen Auto-analys hjälper användaren att tagga sina bästa bilder och filmer och kan även identifiera ansikten i bilder. Man kan snabbt lägga upp nya bilder och filmer på Facebook, bland olika slags media i dynamiska, interaktiva online-album och skapa en DVD-liknande upplevelse för tittare på nätet, som enkelt går att dela med sig av till vänner och familj.

Användaren kan också skapa egna scrapbooks och fotoböcker med hjälp av anpassningsbara mallar och ett enkelt drag- och släpp-gränssnitt som låter bilder placeras ut automatiskt. Dessa kreativa arrangemang kan sedan skrivas ut hemma eller genom fotolabb på nätet.

Genom tjänsterna på Photoshop.com kan alla Photoshop Elements-användare också lätt komma åt sina bilder och filmer från mobilen nästan oavsett var de befinner sig.

Pris och leverans
Adobe Photoshop Elements 9 och Adobe Premiere Elements 9 har båda ett uppskattat marknadspris på 1 075 kronor inkl moms, när programmen köps var för sig. För paketet med Adobe Photoshop Elements 9 & Adobe Premiere Elements 9 är det uppskattade marknadspriset 1 625 kronor inkl moms. Programmen finns omgående tillgängliga i engelsk version. Svensk version blir enligt planerna klar för leverans i mitten av oktober.

Adobes produkter för digitalt foto och digital video säljs via återförsäljare och på Adobe Store som nås via http://www.adobe.se

Mer information om priser, uppgraderingsmöjligheter och support finns på  http://www.adobe.com/se/products/psprelements/

En kostnadsfri videoskola som lär ut Photoshop Elements och Premiere Elements finns på Adobe TV: http://tv.adobe.com

By robirming in foto_swe on 2010-09-22 17:05:19.